Elköltözött a “turkáló”, helyén parkoló lett

Elköltözött a “turkáló”, helyén parkoló lett
Parkoló lett Érmihályfalván a régi piac helyén, ahol az utóbbi időben úgynevezett turkáló működött. Utóbbit ideiglenes helyszínre költöztették.

A piacra járók egy ideje tapasztalhatták Érmihályfalván, hogy a régi városháza mögött, az egykori piac helyén működött úgynevezett turkáló “elköltözött” a Gödör rendezvényház udvarára. Ez praktikus intézkedésnek tűnik, hiszen akik az élelmiszerpiacra mennek egyúttal útba is ejthetik az immár szomszédos turkálót is, nem kell külön utat tegyenek, arról nem beszélve, hogy mind az árusok, mind a turkálók rendelkezésére is nagyobb hely áll rendelkezésre.

Sok a gépkocsi

Az ok valójában nem, vagy nem csak ez, tudtuk meg Nyakó József polgármestertől, hanem az, hogy a régi piac területén parkoló lett. A városban ugyanis számottevően megszaporodott a gépkocsik száma, parkolóhelyekre van szükség. A régi, egyébként is kopott, törött asztalokat eltávolították, területrendezés után pedig zúzott kővel szórták le a területet, melyen ingyenesen lehet parkolni, illetve lehetett már a Nyíló Akác Napok idején is. A turkálóra visszatérve, az csak ideiglenesen van az új helyén, hiszen oda épül majd az uszoda – a tervek szerint a Móka-parti, a nyugati tömbházak mögötti sopronba költözik, ami után rendeződtek ott a tulajdonviszonyok.

Rencz Csaba