Elkezdődtek a Médiabefutó 2012. székelyföldi helyi szakaszai

A V.U.B. is továbbjutott
A V.U.B. is továbbjutott
A Partium és Belső-Erdély után Székelyföldön folytatódik a Médiabefutó 2012. országos tehetségkutató verseny. Szombaton, április 14-én este Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Házban 13 háromszéki produkció versengett a rendezvénysorozat eddigi legjobb hangulatú, teltházas előadásán.

A rendkívül változatos, többek között színházi jeleneteket, rappelést, rock and rollt, népdalt, dobszólót, klasszikus zongoraetűdöt és két Adele-dalt is felvonultató verseny végén Deszke Ottilia, Kocsis István, Szász Ági, Fazakas Alpár, az Igaz szawak és a V.U.B. – Verseny után borozunk jutottak tovább a május 4-i székelyudvarhelyi regionális döntőbe az RMDSZ és a Transindex által szervezett vetélkedőn.

A székelyföldi versenyek kezdése előtt pénteken, április 13-án Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában tartottak sajtótájékoztatót a Médiabefutó 2012. szervezői. A sajtótájékoztatókon az RMDSZ Program és Ifjúsági Főosztályának főtitkár-helyettese, Bodor László elmondta: az olyan rendezvények, mint a Médiabefutó vagy a hónap végén ismét sorra kerülő Erdélyi Humorfesztivál megszervezésével a Szövetség folyamatosan törekszik a fiatal tehetségek támogatására.

A Transindex felelős szerkesztője, Balázsi-Pál Előd úgy értékelte, hogy a Médiabefutó eddigi történetében idén zajlik a leggördülékenyebben a szervezés, és idén a legkiegyensúlyozottabb a színvonal a versenyben, sokszor hajszálon múlik, ki jut tovább, és ki nem.

Székelyudvarhelyen április 20-án a Digital 3 termében, Csíkszeredában április 21-én a Csíki Játékszínnél, Gyergyószentmiklóson pedig április 22-én a Művelődési Központban kerül sor a vetélkedőre. Minden rendezvény 19 órától kezdődik, és ingyenes a közönség számára. Jelentkezni a www.mediabefuto.ro oldalon lehet, a versenyt megelőző napon 20 óráig. A versenyt egy előválogató főpróba előzi meg a verseny napján, ennek kezdési időpontjáról a honlapon és emailben értesítik a benevezetteket.

A színpadi vetélkedőkkel párhuzamosan egy dj remix verseny is beindult a Médiabefutó honlapján, amelyen a Role és a Katapult zenekarok egy-egy dalát gondolhatják újra a vállalkozó kedvű lemezlovasok, akikre a NetMusic.ro jóvoltából értékes dj-felszerelések várnak.