Elkezdődött az „első albérlet” program

Elkezdődött az „első albérlet” program
A Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közli, hogy be lehet nyújtani a kérvényeket a szükséges iratokkal az „első albérlet” programon belüli támogatás elnyerésére.

A törvény szerint azok a személyek, akik munkanélküliként voltak bejegyezve az ügynökségnél egy olyan településen jutnak álláshoz, mely több mint ötven kilométeres távolságra van lakhelyüktől, s ezért lakhelyváltoztatásra van szükségük, egy adómentes támogatásban részesülnek, mely fedezi az albérlet és a közköltségek 75%-át, anélkül, hogy meghaladná a havi 900 lejt. Azok a személyek részesülnek ebben a maximum három évig járó támogatásban, akik teljes munkaidős álláshoz jutnak, mely legalább egy évre szól, s fizetésük nem éri el az ötezer lejt. Az alkalmazástól számított hatvan napon belül várják az érintettek jelentkezését az ügynökségnél, s azokat is, akik január 25 és június 6 között lettek alkalmazva, az ő esetükben a hatvan napos határidő június 6-án kezdődött.

További részletekkel az AJOFM székhelyén szolgálnak (Nagyvárad, Transilvaniei u. 2. sz., tel. 0259436821), illetve egyéb információk az intézmény honlapján is találhatók, a www.bihor.anofm.ro címen.