ERDON Helyi hírek

2011.03.21. 13:23

Kedden öntik a betonpillért

<p>Nagyvárad - Kedden 8 és 16 óra között öntik az Oneştilor és a Szováta utcákat összekötő új híd egyik azon tartópillérét, melynek az alja a Körös folyómedrében található. Az ütemterv szerint haladnak.</p>

Hétfő délután helyszíni sajtótájékoztatót tartott Ilie Bolojan váradi polgármester az Oneştilor és a Szováta utcákat majdan összekötő, 108 méter hosszú új hídnál zajló munkálatoknál. Mint ismeretes, a beruházás értéke áfa nélkül 11,8 millió lej, melyből eddig a kivitelező temesvári CCCF Utak és Hídak Kft.-nek 4 millió lejt fizetett ki az önkormányzat, mely pénzösszeget a tervezésre, a munkatelep kialakítására, illetve az eddig elvégzett munkálatokra költötték. Az elöljáró szerint minden az ütemterv szerint halad, így remény van arra, hogy tartani tudják a szeptember 30-i határidőt.

Alexandru Achim mérnök arra hívta fel a figyelmet: noha az alacsony hőmérsékletek miatt december 20. és január 14. között nem dolgoztak, a bal oldali parton már elkészült a beton tartópillér, melyre 220 köbméter betont és 10 tonna acélt használtak fel, valamint a szemközti oldalon is 90 százalékban végeztek az előkészületekkel. Ugyanakkor hétfőn az utolsó simításokat végezték annak érdekében, hogy kedden 8 és 16 óra között kiöntsék azon két tartópillér közül az egyiket- a bal parthoz közelit-, melyeknek az alja a Körös folyómedrében található.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!