Elkezdődött a felújítás

Elkezdődött a felújítás
Nagyvárad- Hétfőn elkezdték felújítani a Sas-palota 1047 négyzetméteren elterülő átjárójának az alapzatát: a munkálatok kivitelezési határideje 2013 júliusa, és a beruházás azt jelenti, hogy a burkolópadlót különlegesnek számító mozaik-terrazólapokból alakítják ki.

 

Mivel a passzázs fala nem városi köztulajdon, oldalt nem szerelhetnek majd fel világítótesteket, viszont a járólapokból felfele ívelő pontfényekkel fogják megvilágítani ezt, illetve fény árad majd fentről is, az üvegtető és a fal találkozási részeinél. Ugyanakkor a három sétány találkozási pontjánál egy „körforgalmat” létesítenek, melybe üveget építenek be, és szintén meg fognak világítani annak érdekében, hogy minél több turistát vonzzanak oda.

A befektetés egy nagyobb terv részét képezi, melynek keretében renoválják a szecessziós ingatlant. A Regionális Operatív Program finanszírozásával zajló, tizenhat hónap alatt, vagyis 2012 márciusa és 2013 júliusa között gyakorlatba ültetett projekt összköltségvetése 4.036.196,84 lej, az önkormányzati hozzájárulás értéke pedig 587.085,38 lej. A munkálatok kivitelezésére kiírt tenderpályázat győztese a margittai Marcons cég lett, az áfa nélkül 2.504.527,76 lej értékű szerződést július 31-én írták alá a felek.

Ciucur Losonczi Antonius