Elkezdődött a strandszezon

Elkezdődött a strandszezon
Bihar megye – Negyedik napja látogatható mind az őssi, mind a nagyváradi strand. Molnár Mihály, a nagyváradi piacrendészet (RAPAS) műszaki igazgatója elmondta, milyen felújítások történtek tavaly óta.

Az őssi strandon a tavaly október óta zajló felújítások 100 ezer lejbe kerültek, tudtuk meg. Korszerűsítették a nyílászárókat, az öltözőket, fűvesítettek, megjavították – amennyire lehetett – a vízelosztó rendszert. A medencék repedéseit is kijavítgatták, akárcsak a nyugdíjasok által kedvelt, medencékben lévő pihenőtereket is, felújították a zuhanyozókat, illemhelyeket. Az igazgató elismerte, hogy bár megtették, amit tudtak, tulajdonképpen mind a vízelosztó-rendszer, mind a medencék megértek már a cserére – hiszen a termálvíz „megette” a vezetékeket, s a medencék sem felelnek már meg a korszerű követelményeknek. Itt egyébként tegnap elég sokan voltak, leginkább nyugdíjasok, akik számára ingyenes a belépő.

Nem drágult

A strand különben reggel 7-től este hatig tart nyitva, s a jegyek ára tavaly óta változatlan: felnőtteknek 5, gyerekekek 3 lej a belépő, a bérletek pedig 50, illetve 30 lejbe kerülnek. Mind az őssi, mind a városi strand egyébként rendszerint hétfőn be van zárva, de ezúttal, a szokásostól eltérően mindkettő nyitva lesz.

A városi strandon frissebb levegő, fásabb, füvesebb környezet fogadja a látogatókat – mégis, jóval kevesebben lubickoltak és napoztak itt, mint az őssi strandon. Igaz, felnőttek számára egy lejjel drágább a belépő, a felnőttbérlet pedig tíz lejjel kerül többe, mint odaát. Az előkészületi munkálatok itt 60 ezer lejbe kerültek -  ebből rendbehozták az adminisztratív épületet, a medencék mentén lévő csempéket kijavítgatták, új kabinokat telepítettek.

Beruházás

A városi strandon nagyszabású beruházásra készülnek, melynek megvalósítási tervét már elkészítették. Egy többfunkciós épületet terveznek ide, testépítőteremmel, szépségszalonnal, s olyan medencéket, melyek tisztított, kevert, szűrt vízzel lesznek majd feltöltve és télen-nyáron, valamint éjjel-nappal használhatók lesznek. A tervek szerint 2010-ig hoznák ezt létre, befektetők segítségével.

Neumann Andrea