Elkezdik a Bémer tér felújítását

Elkezdik a Bémer tér felújítását
Május 7-től kezdetét veszi a nagyváradi Bémer tér felújítása, pontosabban átadják az építőcégeknek a teret, hogy azok a munkálatokhoz szükséges előkészületeket megkezdhessék.


A felújítást egy hármas cégtársulás végzi: a Gavella Com Kft., mint fővállalkozó, a Porfido Ed Arte Consorzio Stabile és Kal Trans Kft., alvállalkozókként. A munkálatok összköltsége 19.017.270,90 lej + áfa, amit uniós alapokból fedeznek, a 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretében. A befektetés megvalósítása 21 hónapra van beütemezve, ebből 3 hónap a tervezési időszak, 18 hónap van szánva a munkálatok kivitelezésére. A projekt a Bémer (Ferdinand) tér felújítását-modernizálást célozza, és a helyi és nemzeti, kulturális értékek, műemlék jellegű épületek megőrzésére és kiemelésére fekteti a hangsúlyt, ami a turizmus szempontjából is fontos a városnak.

Mi várható?

A munkálatok magukba foglalják a környezet zöldövezetének frissítését és öntözőrendszerek felszerelését, a járdák és utak, a közvilágítás, víz-, csatorna- és fűtési rendszer felújítását, a tér új artézi kutakkal és tartós utcai bútorzattal való ellátását. Mindezek miatt forgalmi korlátozások lesznek, de igyekszenek majd a munkálatokat fokozatosan, szakaszonként elvégezni, hogy azok minél kevésbé zavarják a jármű-, illetve gyalogos közlekedést – közölte Mircea Mălan alpolgármester. Az önkormányzat célja a közlekedés feltételeinek javítása, a közúti forgalom zsúfoltságának csökkentése és a teljes infrastruktúra felújítása a Bémer téren és a főtéren, visszaadva azok közéleti-katalizátor szerepét.