Elkészült a Decebal piac

Elkészült a Decebal piac
Csütörtök délelőtt a Közterület Fenntartó Igazgatóság vezetője, Liviu Andreica sajtótájékoztató keretében a helyszínen számolt be a felújított és átalakított piac elkészültéről.

Mivel a sok vásárló által látogatott Decebal piac a város központi területén fekszik, igen régen nem felelt meg a követelményeknek, s ezért hozzáfogtak mind a külső, mind a belső átalakításokhoz és korszerűsítésekhez. Jó minőségű anyagok felhasználásával nemrégen elkészült a szellőztethető és korszerű, a város- és utcaképbe jól illeszkedő új homlokzati rész, valamint a belső részek termékenkénti felosztása és berendezése, amely jó feltételeket biztosít árusnak és vásárlónak egyaránt.

Saját erőből készült

A piacrendészetnek mintegy 60 000 eurójába került az összesen 642 négyzetméter, beépített homlokzati rész (a központi és a jobb oldali), amelyeket vasbeton elemekkel erősítettek meg, majd polikarbonát és alumínium összetételű tető-, illetve oldalsó és homlokzati elemekkel borítottak be. Az alapszín barna és a bejáratok a fő homlokzati és a jobb oldali részen vannak, a szellőzés tökéletes télen és nyáron egyaránt, az esővizet pedig külön lefolyó csatornákon és vízcsöveken vezetik el.

Szántó Sándor