Elkészült az Andrássy-mellszobor

Elkészült az Andrássy-mellszobor
Bihar megye – Dr. Andrássy Ernő (1894 – 1968) neve mára már legendává nemesült az érmihályfalviak és az Érmelléken élők emlékezetében. Igaz, egyre kevesebben mondhatják el, hogy személyesen ismerték azt az orvost, aki sokrétű közéleti tevékenységével vívta ki kortársai és az utókor megbecsülését.

„Kiérdemelné, hogy Érmihályfalva lakossága (…) mellszobrot állítson neki emlékeztetőül örök időkre az utókornak”, olvasható Nánási Zoltán 2003-ban, a Partiumi Füzetek sorozatban megjelent Dr.Andrássy Ernő – Az Érmellék utolsó polihisztora című könyvének végén. A régen tervbe vett szoborállítás úgy néz ki, valósággá válik: az elkészült mellszobor már a mihályfalvi Polgármesteri Hivatal földszintjén van (képünkön), avatására valószínüleg az ősz folyamán kerül.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .