Elkapták a gyilkosság gyanúsítottját

Akt.:
Sorin Rogia
Sorin Rogia
Megtalálták Sorin Rogiat, a nagyváradi gyilkosság első számú gyanúsítottját hétfő este, Temesváron. Az állomáson figyelt fel rá a vasúti rendőrség a gyanús viselkedése miatt, igazoltatták, ami során kiderült, hogy kicsoda.

A 27 éves férfit néhány napja távollétében ítélték el gyilkosság miatt, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi a nyomozások alapján veszélyesnek tűnt, ezért kommandósok vitték el. Bizonyos sajtóinformációk szerint a férfi azért volt a temesvári állomáson, mert Szerbiába akart menekülni.

Az éjszaka során Nagyváradra szállították, előzetes letartóztatásba helyezték, a kihallgatás kedd reggel kezdődött, körülbelül 2 órán át tartott, ezután bilincsben vitték vissza az előzetesbe. A kihallgatás zárt ajtók mögött zajlott, utána sem a vádlott, sem az ügyvédje nem nyilatkozott a sajtónak. A rendőrség 11 napon át kereste a gyanúsítottat.

A rendőrség több napja állította, hogy alapos bizonyítékuk van arra, hogy Sorin Rogia a tettes, sajtóinformációk szerint Rogia a gyilkosság napján hazament, levetette véres ruháit, egy takarót vett magához, és elment otthonról. Időközben kiderült, hogy Sorin Rogiának már régebben meggyűlt a baja a törvénnyel, több gyújtogatásban vett részt Nagyváradon, még 2016-ban. Az ügy leírása szerint garázsokat, konténereket, szemeteseket gyújtott fel. Többek szerint a férfinak drog- és alkoholproblémái vannak, skizofréniában szenved.

A brutális gyilkosság november 9-én történt, az áldozat neve Radu Bogdan. A boncolás eredményei szerint a halált egy tompa tárggyal, valószínűleg kalapáccsal a fejre mért legalább 15 csapás okozta. A gyilkos és az áldozat között szoros barátság volt.