Elítélték a kannibalizmussal vádolt sepsiszentgyörgyi fiatalt

Akt.:
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
15 év börtönbüntetést szabott ki alapfokon a Kovászna Megyei Törvényszék arra a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatalra, akit kannibalizmussal vádolnak.

A törvényszék honlapjára feltöltött ítélet szerint a bíró elrendelte, hogy a jelenleg Feketehalmon (Codlea) előzetesben ülő fiatalt, akit minősített emberöléssel és hullagyalázással vádolnak, szállítsák át egy börtönbe, hogy 15 éves büntetését letöltse. A vádlottnak ugyanakkor 20.000 lej kártérítést kell fizetnie az áldozat családjának. Az ítélet nem jogerős. Fellebbezési határidő 10 nap.

A fiatal 2017 novemberében követte el a tettét és a nyomozás bebizonyította, hogy a gyilkos több darabot megevett az áldozat holttestéből.Az ügyészek szerint a tettes beismerte, hogy hétéves korától rendszeresen kezdve ragasztót szív, és azt is, hogy az áldozatot egy kővel agyonverte, egy üvegdarabbal több darabot kivágott az arcából és megette. A nyomozók szerint a gyereket a nagyanyja nevelte és gyakran mutatkozott olyan hajléktalanok társaságában, akik a régi Olt-híd alatt húzták meg magukat, ahol a gyilkosságot is elkövette.

Az áldozat egy 21 éves hetei (Hetea) hajléktalan volt.

www.agerpres.ro