Elítélték a brutális gyilkost

Illusztráció
Illusztráció
A Bihar Megyei Törvényszék hétfőn, április 16-án hozott ítéletet annak a gyilkosnak az ügyében, aki 2016-ban brutálisan megölt egy férfit Nagyváradon. Több mint 10 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A gyilkosság áldozata egy 60 éves férfi volt, a holttestre 2016. szeptember 14-én találtak rá a családtagjai, akik külföldről jöttek hozzá látogatóba. A nyomozás során kiderült, hogy a gyilkosság 2016. augusztus 30. és szeptember 2. között történt: a tettes az áldozat torkát elvágta, ebbe halt bele a 60 éves férfi, de több helyen is megszúrta őt egy késsel és ollóval. Később kiderült, hogy a tettes, Antonio Cristian Rostaş a gyilkosság után még többször visszament a lakásba, különböző elektronikus tárgyakat lopott el, melyeket zálogházban adott el, majd fel is akarta gyújtani a lakást, hogy eltüntesse a nyomokat, azonban, mivel az ablakokat zárva hagyta, a tűz hamar kialudt. Egyébként a gyilkos úgy került az áldozat lakására, hogy az állomásnál találkoztak, majd az áldozattal inni kezdtek, és az elhívta magához, hogy ott folytassák az ivászatot.

Bevallotta tetteit

Antonio Cristian Rostaş bevallotta tetteit, emiatt egyszerűsített eljárást rendeltek el az ügyben, gyilkosság, lopás és károkozás miatt ítélték el. A férfit 11 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, valamint büntetése letöltése után még 5 évig nem mehet az áldozat családtagjainak közelébe. Továbbá Rostaș ki kell fizesse a család összes költségét, mely az üggyel járt: a temetési költségeket és a lakás rendbetételét, összesen 10.774 lejt. Ehhez hozzáadódik még a kártérítés összege, amely 120.000 euró, és a bírósági költség is, amely 26.000 lej, utóbbival az államnak tartozik. Az ítélet nem jogerős, a közzétételét követő 10 napon belül megtámadható.