ERDON Helyi hírek

2010.05.10. 10:24

Lövöldözés az ócskavas-tolvajok megállítására

<p>Elgördültek a vasúti rendőrség fegyverei szombatról vasárnapra virradó éjszakán Petrozsényban.</p>

A rendőröket arról értesítették, hogy ócskavas-tolvajok éppen a vasúti sínek mentén lévő fémkorlátot igyekeznek ellopni a petrozsényi teher-állomásról. A rendőrök a helyszínre értek, mire a négy tolvaj elszaladt. A rendőrök megállásra szólították fel őket, a tolvajok viszont nem álltak meg, ezért a rendőrök elővették fegyvereiket és 7-szer a levegőbe lőttek. Erre az egyik tolvaj megijedt, s megadta magát. A másik három azonban elszaladt. A 15 éves petrillai személy – aki feladta magát – azonban elárulta 3 társának azonosságát, így a rendőrség tudja kit, körözzön a továbbiakban, áll a közleményében.

Petrozsényban – és általában a Zsil Völgyében – az ócskavas-lopás komoly gondot jelent. Néhány héttel ezelőtt a tolvajok a Zsil szoroson áthaladó szerelvényt támadtak meg a sötétség leple alatt, kihasították a ponyvát, s 5 autómotort loptak el a craiovai Ford gyárba irányuló vonatról. Nem sokkal korábban pedig a Petrozsény és Piskitelep közötti vonalon fél napig szünetelt a forgalom, mivel – szintén éjszaka folyamán – ócskavas-tolvajok a vasúti közlekedés biztonságához nélkülözhetetlen kábeleket lopták el.

(www.nyugatijelen.com)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!