Elindult a szezon a Madarasi Hargitán

Elindult a szezon a Madarasi Hargitán
Elindult szombaton a 2012/13-as szezon a legmagasabban fekvő erdélyi síközpontban, a székelyföldi Madarasi Hargita síparadicsomban.

 

Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő síparadicsomban elsőként a kék és piros besorolású Súgó pálya, valamint a profi sízőknek szánt, Nagy Mihály nevű fekete pálya kezdte meg működését, de hamarosan megnyitják mind a hét pályát – közölte az MTI-vel Székelyföld legnépszerűbb síközpontja.

Jelenleg a hó vastagsága 40-45 centiméter, és a meteorológusok szerint további havazás várható a térségben. A síközpontba vezető mindkét út jól járható, de inkább a szentegyházi használata ajánlott, hólánc használata kötelező.

A székelyek szent hegyének is tartott Madarasi-Hargitán, a Hargita-hegység és Székelyföld legmagasabb hegycsúcsán mintegy öt kilométernyi, jól karbantartott, hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya van, nemrég off-road-pálya és hópark is létesült ugratókkal, fanboxokkal, csúszókorlátokkal.

Az elmúlt években hóágyúrendszert építettek ki a teljes sípályarendszerre, és a hótaposó gépek is folyamatosan dolgoznak, az idei szezontól a fekete pálya legmeredekebb szakasza is taposható.