Eli Pavel már Alexandrián van

Eli Pavel már Alexandrián van
A 20 éven aluliak kosárlabda-válogatottja Alexandrián edzőtáborozik, Elisabeth Pavel is ott van. A Szatmárnémeti VSK jövőhéten ott játszik, a korosztályos válogatott szövetségi kapitányának klubcsapata ellen.

Nem jutott sok idő az ünneplésre a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapatának. A Román Kupán ezüstérmes együttese a hétfői lazább program után kedden folytatta a kemény tréningezést, ugyanis jövő hét szerdán bajnoki mérkőzést játszanak Alexandrián, a helyi BCT csapata ellen.
Egyedül Elisabeth Pavel hiányzik Dan Fleşeriu edzéseiről. Ugyanis a szövetségi kapitány „kérésére” a román föderáció (FRB) „berendelte” az ifi játékost a 20 éven aluliak válogatottjának alexandriai edzőtáborába. „Nem értem, hogy miért kell edzőtáborba hívni a játékosokat bajnokság közben, amikor alig egy hét áll a rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk a következő meccsre. A bajnokság nem szakad meg, mégis edzőtábort szerveznek” – mondta értetlenkedve Fleşeriu. A FRB „rendelete” azért is megdöbbentő, mivel Pavel most annak az edzőnek az irányítása alatt készül, akinek a klubcsapata lesz a VSK ellenfele a jövő héten. Ugyanis az U20–as válogatottat irányító Mădălin Piperea a BCT edzője is.
Fleşeriu játékoskeretéből hiányzik még Laura Drăgoescu, akinek ujjtörés miatt gipszbe van a jobbkeze. A játékos a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC elleni Román Kupa elődöntő-mérkőzésen sérült meg. A VSK többi játékosa viszont gőzerővel készült a BCT elleni visszavágóra. Mint ismeretes, a szatmáriak tíz ponttal kaptak ki hazai pályán az Alexandriával szemben, ezért a jövő hét szerdai találkozón legalább tizeneggyel kell győzzön a teleormani településen a VSK, amely már hétfőn elutazik az ország „másik végében” fekvő Alexandriára.