különlegesség

2020.11.11. 14:25

Váratlan nehézségek ajándékozták meg látványos akcióklippel a magyar looper zenekart

Nem indult felhőtlenül az InFusion Trio új klipjének forgatása.

Forrás: Nagy Marci

Fotó: MARTON NAGY

A Cross the Over című, januárban megjelent albumukról Bartók Béla Román népi táncok című darabjának feldolgozásához a sümegi várban szerettek volna látványos, nagyszabású kisfilmet készíteni, ám a munkálatokat előbb a szeptember végi, kiszámíthatatlan időjárási viszonyok hátráltatták, majd újabb, nem várt akadályba ütköztek.

Az eredeti szinopszis szerint ugyanis 8 táncossal dolgoztak volna, de sajnálatos módon közülük négyen a forgatás napján beteget jelentettek, így a már a helyszínen tartózkodó stábnak azonnal új koncepcióval kellett előállnia.

Óriási szerencsénk volt, hogy Gábor, a sümegi vár munkatársa velünk tartott, és felajánlotta, hogy a rendelkezésünkre bocsátja a Történelmi Lovasjátékok előadásának szereplőit, így tíz fantasztikus harcossal tudtunk nagyszabású kalandfilmekre emlékeztető jeleneteket rögzíteni! – mesélték.

Fotó: InFusion Trio

 

A csapat 11 órán át forgatott, többek között a vár külső helyszínein és a Történelmi Rendezvénycsarnokában is, ahol hetente több alkalommal is tartanak lovasjátékokat, amelyben a spanyollovas karusszeltől kezdve az ügyességi fegyverbemutatón át a gyalogos bajvívásig mindenféle, középkori hangulatot idéző jelenetnek lehet tanúja a közönség.

Már a felvételek készítésének elején tudtuk, hogy a kellemetlen helyzet valami egészen új, az eredetinél jóval látványosabb és intenzívebb klippel ajándékozott meg minket, és az első riadalom után új inspirációval felvértezve dolgoztunk – tette hozzá a rendező, Czoller Bence.

Fotó: InFusion Trio

Az InFusion Trio modern, de tradicionális elemeket magán viselő fellépő ruháit Horányi Juli tervezte.

Szerettük volna, ha az öltözékünk is türközte volna azt a szándékunkat, hogy a klasszikus magyar darabokat mai hangszereléssel közelebb vigyük a fiatalokhoz, érthetőbbé és szerethetőbbé téve átörökítsük azokat a jövő generációi számára is – mondták.

A zenekar hosszútávú tervei között szerepel egy gyönyörű népdal átdolgozása is egy vendég-énekesnővel, és remélik, hogy hamarosan útnak indulhatnak, hogy országhatárokon innen és túl is bemutathassák az album szerzeményeit.

AZ INFUSION TRIÓRÓL

2011-ben alakult InFusion Trio az egyetlen looper zenekar. Tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak.

Farkas Izsák a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett. Szerepelt a Vígszínházban a Hegedűs a háztetőn címszerepében, illetve számos jazz, rock és crossover formáció tagja. (Random Trip, Pilvaker) Simkó-Várnagy Mihály szintén a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, majd a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagja volt. A Roland Loop Világbajnokság kelet-európai döntőjén 2. helyezett lett. Weisz Nándor a Müncheni Zeneakadémián diplomázott, a Kocsis Zoltán vezette Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagja, számos jazz, folk, és pop formáció tagja.

A csapatot 2015-ben a Das Supertalent és a magyar Got Talent döntőseiként láthatta a közönség, valamint ugyanebben az évben ők voltak a thaiföldi Big Mountain fesztivál első európai fellépői. Egy évvel később, a riói olimpián a magyar ház állandó zenekaraként 3 héten át szórakoztatták az érdeklődőket.

Új albumuk, a Cross the Over 2020. januárjában jelent meg, rajta olyan klasszikus zeneszerzők átdolgozott műveivel, mint Kodály Zoltán, Bartók Béla, Liszt Ferenc, vagy Kálmán Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!