Elhunyt Dancoglu Constantin EFIAPb fotóművész

Akt.:
Dancoglu Constantin EFIAPb fotóművész
Dancoglu Constantin EFIAPb fotóművész
Elhunyt a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub és a Romániai Fotóművészek Egyesületének tagja, akit EFIAPb címmel is kitüntettek.

Dancoglu Constantin 1948-ban született Nagyváradon. Mérnökként végzett a Temesvári Politechnikai Egyetem Elektrotechnika Karán, 1970-ben. Már az egyetemi évei során megszerette a fotózást, de majd csak 1980-ban végzett el egy fotóművészeti kurzust, amelyet a Tavirózsa Fotóklub indított. 1985-ben a vezetőségi bizottság tagja lett, majd 1991–2001 között a fotóklub tanácsosa volt. Munkáit országos és nemzetközi fotóművészeti szalonokban állították ki, számtalan nemzetközi díjat nyert. Romániában, Európában és a tengerentúl is voltak kiállításai. Több országos és nemzetközi versenyen is részt vett zsűriként. Kiemelkedő munkássága miatt sok fotóklub tiszteletbeli tagjává választották Európában, Brazíliában és Új-Zélandon is.

A Tavirózsa Fotóklub őszinte részvétét fejezi ki. Nyugodjon békében!0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .