Elhalasztott bajnokik, döntetlen Debrecenben

Kimondottan küzdelmes, látványos mérkőzést vívott egymással a Debrecen és a Bihar FC. A nézők csak a gólokat keveselték
Kimondottan küzdelmes, látványos mérkőzést vívott egymással a Debrecen és a Bihar FC. A nézők csak a gólokat keveselték - © Fotó: www.dvsc.hu
Zajlik az élet a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú labdarúgócsapat, illetve a Román Labdarúgó-szövetség szervezte pontvadászatok tavaszi idényének megszervezése körül: a futballcsapat múlt hét óta kapitánya nélkül játszik, az RLSz pedig halasztott a visszavágó idényt illetően.

 

 

 

 

 

Két mérkőzést is játszott szombaton debreceni edzőtáborában a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú labdarúgócsapat: az elsőt a magyar NB I. éllovasa, a DVSC ellen vívták a váradiak, s Bârză (30. p.) találatának köszönhetően az első félidőben vezettek 1–0 arányban, ám a második játékrészben valamivel gólra éhesebb hazaiak Bouadla (52. p.) révén egyenlíteni tudtak. Az 1–1 arányú döntetlennel zárult összecsapás után Stelian Farcău, a Bihar FC trénere elmondta, hogy a játékosai azt nyújtották a DVSC ellen, amit a taktikai megbeszélések alapján elvárt, sokuk játékával nagyon elégedett volt. „Nem az eredmény az elsődleges, hanem az, ahogyan a labdarúgók teljesítenek a pályán. A Debrecen ellen jól játszottunk, voltak a jövőt is meghatározó ígéretes kombinációk, viszont a második meccsen már inkább azt éreztem, hogy a fiúk fél vállról vették az ellenfelet, s ez meg is bosszulta magát…” – utalt az edző utóbbi mondatával a Szentandrási Crişul elleni, szintén szombaton és ugyan csak 1–1-el végződő mérkőzésre.

 

 

 

Alc.Jegyzőkönyvek

 

 

 

Debreceni VSC–Nagyváradi Bihar FC 1–1 (0–1). Oláh Gábor utcai Stadion. Vezette: Takács G. DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (60. p. Spitzmüller), Varga J., Bouadla, Illés (46. p. Alisic) – Coulibaly (46. p. Méyé), Nikolic (60. p. Rezes). Bihar FC: Fildan – Moraru, Oltean, Deaconescu (Petrache), Diarra (Zanardini) – Bârză, Selagea (M. Popa), Coroian (Danci), Bic (Sorian) – Birtalan (Sfârlea), Fl. Pop.

 

Bihar FC–Szentandrási Crişul 1–1 (0–0). A váradiak gólját M. Popa szerezte. A Bihar FC összeállítása: Avram (I. Pop) – Zanardini (Ionescu), Petrache (Bacter), Matei, Hering – Sorian (Petricău), Danci, M. Popa, Sfârlea (Hadăr) – Ov. Popa, Sulea.

 

 

 

Alc.Szerződést bontottak

 

 

 

Hat év után – közös megegyezéssel – szerződés bomlott a Bihar FC és Dumitru Muscă labdarúgó között, akinek szolgálataira a technikai vezetés már nem tartott igényt, nyilatkozta lapunknak Şerban Morcan, a klub elnöke, aki köszönetet mondott a játékosnak az elmúlt években a csapatért nyújtott teljesítményéért, illetve a profizmusáért, hogy a nehéz időkben sem hagyta ott klubját.

 

 

 

Alc.Halasztanak

 

 

 

Az igen zord téli időjárás miatt későbbre halasztották az első-, másod- és harmadosztályú labdarúgó-bajnokságok tavaszi nyitányát, döntöttek minderről a Román Labdarúgó-szövetség versenybizottságának múlt pénteki ülésén. Ennek értelmében az első osztályú bajnokság a 19. fordulóval (a visszavágó idényből kettőt már tavaly megrendeztek) március 3-án nyit, a II. ligában egy héttel később kezdődik az idény, míg a harmadosztályban március 9-én kezdenek a csapatok. A döntés még nem végleges, amennyiben a tél nem enyhül, további halasztás várható. Szintén a múlt heti RLSz-gyűlésen határoztak arról, hogy a 2011., május 9-én hozott – a bajnokságok lebonyolítási rendszerét érintő – szabálymódosítások érvényét veszítik, azaz a másod- és harmadosztályból ennek az idény végén nem öt, hanem csupán három együttes búcsúzik az adott osztályú pontvadászattól. Annak tudatában tehát, hogy a II. Liga 2. csoportjából a Torda és a Déva visszalépett, a Bihar FC és a Félixfürdő által is képviselt csoportból már csak egy alakulat mond búcsút. A szabálymódosításnak a III. ligás Érmihályfalvi Unirea is örülhet, amely jelenleg nyolc pontra van a kieső helytől!