Elgázolt egy gyermeket

Akt.:
Elgázolt egy gyermeket
Hétfőn délután 13.50 körül súlyos baleset történt a váradi Kolozsvári úton. Egy tíz éves kislányt gázolt el egy gépjármű a gyalogátkelőn. A balesetet egy térfigyelő kamera is felvette.


A felvételt egy magánszemély tette közzé a Facebookon, mint mondta azért, hogy a sofőr ne mondhassa azt, hogy a gyermek szabálytalanul akart átkelni az úton. A felvételen jól látszik, hogy a kislány a zebránál, a járdán várakozik, hogy átmehessen az úton. Miután több autó is áthajtott anélkül, hogy elsőbbséget adna, az első sávban egy autó lassítani kezdett, hogy a gyerek átmehessen. A kislány elindult, mikor a második sávban elgázolta egy nagy sebességgel közeledő autó. A gyerek láthatta, hogy az autó nem fog tudni megállni, ezért szaladni kezdett, de már nem tudott kitérni a jármű elől. Az áldozat többször megpördült a levegőben majd néhány méterre esett az aszfaltra.

Míg a mentők és a rohammentők megérkeztek, a helyszínen tartózkodók próbáltak segíteni a gyermeknek, aki végig tudatánál volt. A gyereket súlyos állapotban szállították kórházba. A helyszínen többen hallották, amint a sofőr, egy 45 év körüli férfi tagadta, hogy a kislány a zebrán kelt volna át. A felvételt a térfigyelő kamera tulajdonosa éppen azért tette közzé, hogy mindenki megbizonyosodhasson arról, hogy a sofőr volt a hibás. A sofőr ellen a rendőrség nyomozást indított.

Kedden az orvosok elmondták, hogy a kislány élete nincs veszélyben, a hatalmas ütközés ellenére, csak kisebb sérüléseket szerzett. Megsérült a feje, nyaki gerinc zúzódást szenvedett és a térde lehorzsolódott. A gyermeket még bentartják a kórházban megfigyelésre.