Elfogták a pisztolyos rablót

Elfogták a pisztolyos rablót
Románia – A rendőrségnek egy különösen veszélyes bűnözőt sikerült elfognia. A férfi több megyében is „tevékenykedett”, pisztollyal fenyegetve áldozatait.

A rablót már több hete keresték, miután többen is feljelentést tettek ellene a rendőrségen. A legnagyobb összegű rablást éppen az elmúlt héten követte el, amikor egy bukaresti férfi tarkójáéhoz nyomta a pisztolyt, és 2000 lejt zsákmányolt tőle. A rablás a főváros egy igen forgalmas helyén történt.

 

A férfi az ország több pontján is rabolt, többek között Máramaros, Hunyad, Kolozs és Prahova megyékben, de a bukaresti rendőrség nem sokat tud az ott elkövetett rablásokról. Várják a sértettek bejelentéseit, de az is bizonyos, hogy az elrabolt összeg nem mindig volt olyan nagy, mint az utolsó esetben.

 

A férfit a rendőrség a nyomok alapján egészen annak Targu Neamt-i lakásáig követték. Itt „kisebb+ meglepetés érte a rendőrüket. A férfi biztonságos bunkerrá változtatta a valamikor békés, családi házat. A behatolást követően több tucat mobiltelefont, valutát és élejt találtak, valamint azt a fegyvert, amellyel az 53 éves Ioan Dulhac a rablásokat elkövette.

A kihallgatáson bevallotta, hogy utolsó áldozata előtt másoktól is rabolt. Mindig gondosan megválogatta áldozatait, akik többnyire üzletemberek és bankárok voltak. Kétféle módszerrel dolgozott: eladásra kínált árut vagy azt mondta, hogy izraeli árváknak gyűjt adományt.

 

Az utolsó megtámadott üzletember Cristian Radulescu vallomásában ez szerepel: „Azt mondta, hogy egy bank igazgatója, és egy tonna mézet szeretne vásárolni tőlem. Abban állapodtunk meg, hogy Bukarestben találkozunk, hogy letisztázzuk a szerződés részleteit, de az úton a tarkómhoz tartotta a pisztolyt, és elvett minden pénzt, ami nálam volt, körülbelül 2000 lejt.”