Elfogták a fegyveres rablókat

Elfogták a fegyveres rablókat
Szatmárnémeti — Hétfőn hajnalban rabolták ki Szatmárnémetiben a Batizi úti Petrom benzinkutat. A hatóság már őrizetbe vette az elkövetőket, akik akár 15 évet is kaphatnak a rablásért.  

Összesen öt személyt vett őrizetbe a hatóság a benzinkút kirablása miatt. A rablás során 8000 lejt vittek el a benzinkút pénztárából, illetve széfjéből, valamint két mobiltelefont és egy táskát. Az öt elkövető személygépkocsival ment a helyszínre, ahol ketten kiszálltak a járműből és maszkot húzva arcukra, bementek a benzinkút üzlethelységébe, ahol kevesebb, mint három perc alatt sikerült lebonyolítaniuk a rablást, fegyverrel kényszerítve az ott lévő két alaklmazottat, hogy nyissák ki a széfet. Miután átvették a pénzt, a két alaklmazottat bezárták az egyik üzlethelyiségbe, ez után bűntársaikkal találkozva szétosztották a pénzt.

Az öt elkövető közül négyet Szatmárnémetiben vettek őrizetbe, egyet pedig, aki a vezetőjük volt, Nagyváradon. Az bűnetett során használt fegyvert is nála találták meg a hatóságok. A vizsgálatok során kiderült, hogy az előre kitervelt bűncselekményben V. Levente (19), M. Arnold (18), I. Marius (18), R. Antal (21) és C. Raul (19) követte el. Mint kiderült, az egyik elkövető, V. Levente tervelte ki a rablást, aki előzőleg három hónapig az illető benzinkútnál dolgozott.

Kapcsolódó cikk:

  • Kirabolták az egyik szatmárnémeti benzinkutat