Elfoglatak a csendőrök

Elfoglatak a csendőrök
Szatmár megye — Az elmúlt hónap során összesen 185 alkalommal vettek részt küldetésen a csendőrök — tájékoztatott Ghetea Vasile ezredes.

A nyári rendezvények, város és falunapok, fesztiválok alkalmával csendőrök  felügyelik a rendezvény zavartalan lefolyását. Előfordul, hogy hétvégenként az összes csendőrt kivezényelik valamelyik rendezvényre — mondta el csütörtökön sajtótájékoztató keretében Ghetea Vasile ezredes. A júliusi statisztika alapján szatmári csendőrök összesen 49 megyénkbeli településen, 104 küldetésen vettek részt. Az akciók során 70 személy kapott írásbeli figyelmeztetést, és összesen hat bűncselekményt állapítottak meg, hat elkövetőt azonosítottak. A kirót pénzbírságok száma jelentős, főleg ha figyelembe vesszük, hogy ez csupán egy hónap mérlege, ugyanis összesen 211 esetben róttak ki pénzbüntetést, melyek összege szinte eléri az 60 ezer lejt. A legtöbb pénzbüntetést a megyeszékhelyen rótták ki, melynek összege nem kevesebb mint 42 500 lej. A csendőrök a vízpartokon, stradokon is végeztek ellenőrzéseket, melyek során egy személyt írásbeli figyelmeztetésben részesítették, további tizenkilenc pedig pénbírségot kapott, összesen 4300 lej értékben.

Előlépetetések

A sajtótájékoztató további részében az ezredes ismét felhívta a figyelmet a sprotrendezvényekre vonatkozó szigorított törvényre, aztán megjegyezte, hogy mivel Szatmár megye nem rendelkezik divíziós csapattal, — csak a kézilabda és a kosárlabda csapatok szerepelnek magasabb szinten,— mondhatni elég csendes a szatmári sportélet, így a törvény alkalmazása sem túl gyakori.

A satótájékoztatót követően a csendőrség udvarán megkezdődött az előléptetési ceremónia, melyen Octavian Lazin alprefektus is részt vett. A román himnusz felcsendülése után közel negyven csendőrt léptettek elő.