Elfogadta a képviselőház jogi bizottsága a 102 illeték eltörléséről szóló törvénytervezetet; a plénum kedden szavaz a kezdeményezésről

Akt.:
Elfogadta a képviselőház jogi bizottsága a 102 illeték eltörléséről szóló törvénytervezetet; a plénum kedden szavaz a kezdeményezésről
Elfogadta a képviselőház jogi bizottsága a 102 nem adójellegű illeték eltörléséről szóló törvénytervezetet. A kezdeményezésről jövő kedden szavaz az alsóház plénuma, döntő fórumként, miután a költségvetési szakbizottság is véleményezi azt – jelentette be szerdán a jogi szakbizottság szociáldemokrata alelnöke, Ciprian Nica.

A tervezetet kezdeményező Szociáldemokrata Párt gazdasági-pénzügyi kérdésekkel foglalkozó szaktestülete úgy döntött, hogy ezt a tervezetet sürgősségi eljárással kell kezelni – válaszolta Ciprian Nica arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogyan lehetséges, hogy ilyen rövid idő alatt végső szavazásra kerül a projekt.

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök két héttel ezelőtt nyújtotta be a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amely 102 féle, nem adójellegű illeték eltörléséről rendelkezik 2017. január 1-jei hatállyal. Hétfőn a szenátus első házként elfogadta a jogszabálytervezetet 89 támogató és 17 ellenszavazattal.

A kezdeményezés értelmében jövő év elejétől törölnék többek között a környezetvédelmi bélyegilletéket, több cégbírósági illetéket, több konzuli illetéket, a rádió- és tévéilletéket, az ideiglenes útlevél igénylésekor esedékes többletilletéket és az Országos Nyugdíjpénztár által igényelt különféle illetékeket is.

AGERPRES/(RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Florin MARIN; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro