Elfogadta a képviselőház az élelmiszer-utalványok értékének megemeléséről szóló tervezetet

1Hozzászólás
Elfogadta a képviselőház az élelmiszer-utalványok értékének megemeléséről szóló tervezetet
Elfogadta kedden a képviselőház azt a törvénytervezetet, amely lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy 15 lejig emelhessék az alkalmazottaknak szánt élelmiszer-utalványok értékét.

A tervezet eredetileg 13 lejes felső határt szabott az élelmiszerjegyek értéke tekintetében, a szakbizottságban azonban ezt 15 lejre módosították, és végül ez a változat került a plénum elé, amely megszavazta azt – ismertette a munkaügyi szakbizottság elnöke, Adrian Solomon.

Hozzátette, a tervezet értelmében a munkáltatónak jogában áll eldönteni, hogy a továbbiakban is a jelenlegi értékű (azaz alig több mint 9 lejes) utalványokat adja alkalmazottjainak, vagy emeli ezek értékét 11, 13, vagy legtöbb 15 lejig.

A törvénytervezetről döntő fórumként szavazott a képviselőház, 250 támogató voksot kapott a kezdeményezés, ketten tartózkodtak.

AGERPRES/(RO – szerző: Dana PICIU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter