Elfogadhatatlan állapotban lévő közutak

Elfogadhatatlan állapotban lévő közutak
Tarthatatlan állapotok. Felszólítást küldött a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Károlyi útnak a Burgya sarok és a Kenyérgyár közötti részének feljavításáért felelős Kaufland cégnek, mivel az továbbra sem javította meg az illető útszakaszt.

Ilyés Gyula polgármester véleménye szerint a szupermárket előtti rész rendbetételéért felelős Kaufland által koordinált legutóbbi útjavítási munkálatok után most még rosszabb állapotban van a Károlyi út, mint azelőtt. A bevásárlóközpont megbízásában dolgozó, nagybányai illetőségű cég jelezte, hogy dolgozik a megoldáson, a polgármester szerint azonban ez semmiképpen sem lehet más mint a teljes újraaszfaltozása az illető szakasznak.

Felszólítások sokasága
A Kaufland mellett töb más, megyeszékhelyi útjavítást elvégzett cég is fel lett szólítva, hogy orvosolja a munkái során ejtett hibákat.
A Károlyi úton, a Kaufland által megrendelt javítást az utóbbi időszak legrosszabbul elvégzett útjavítási munkálatának minősíti a városvezetés, mégis nem ez az egyetlen olyan útépítés, ahol idő előtt felfedezhető hibákra bukkantak az önkormányzat szakemberei.

Kevesebb, de mégis van
Ilyés Gyula polgármester tájékoztatása szerint 2006–hoz képest idén sokkal kevesebb olyan esetet regisztráltak, ahol a frissen elhelyezett útburkolat elromlott röviddel a költséges javítás után. A Károlyi út esete nem egyedülálló, hiszen például a Closca sugárút rehabilitációja is hibásnak bizonyult, egyes szakaszokon egész aszfaltsávok mentek tönkre mostanra, pedig az útépítés csak nemrég fejeződött be. Ugyanez a helyzet például a Plantrans által elkészített Szatmárnémeti terelőúttal is. „Nyilvánvaló, hogy rossz keveréket használtak egyes sávok aszfaltozásakor a cégek. Az okok fejtegetése felesleges, a város érdeke, hogy a helyzet rendeződjön. A cégeket munkájuk tényleges befejezésére kötelezzük majd.”—magyarázta a polgármester, aki hozzátette, a fentebb említett munkálatokban érintetteknek már kiküldték a felszólításokat.