eb 2020

2020.01.17. 09:10

Löw örül is, meg nem is a hazai pályának

A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül annak, hogy mindhárom csoportmérkőzésüket Münchenben játszhatják a nyári Európa-bajnokságon, sportszakmai szempontból azonban némi kockázatot is lát ebben.

30 November 2019, Romania, Bukarest: Football, group draw for the European Football Championship 2020 at the Romexpo Exhibition Centre. Joachim Löw, national coach of Germany, . UEFA EURO 2020 will take place in twelve countries from 12 June to 12 July 2020. Photo: Christian Charisius/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Christian Charisius

„Ezek ünnepnapok lesznek a szurkolóink számára,

a jó hangulat garantált és ez előnyt jelent, de ettől nem feltétlenül leszünk jobb helyzetben az ellenfeleinknél”

- jelentette ki az 59 éves szakember a goal.com-nak adott interjújában.

Löw kiemelte, hogy a világbajnok franciák és az Eb-címvédő portugálok is „tipikus kontracsapatok”, melyeknek lételeme az ellentámadás.

„Ha megpróbálunk mezőnyfölényt kialakítani, annak a franciák csak örülnek”

- mondta Löw.

A német válogatott az Eb F csoportjában június 16-án a francia együttest, június 20-án pedig a portugál csapatot fogadja. A kvartett negyedik tagjának kilétére a márciusi pótselejtezők után derül fény. Ha a magyar válogatott sikerrel veszi két pótselejtezős meccsét, akkor ebbe a csoportba kerül és június 24-én csap össze a németekkel az Allianz Arénában.

„Számos kihívással kellett szembenéznünk a selejtezősorozatban, mégis megnyertük a csoportunkat, ezért nagy reményeket fűzök fiatal csapatunkhoz”

- fogalmazott Löw, hozzátéve, hogy szerinte a német válogatott jelenleg nem tartozik az Európa-bajnokság esélyesei közé, de egy ehhez hasonló tornának mindig „megvan a maga dinamikája”.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, Budapesten három csoportmeccs mellett június 28-án egy nyolcaddöntőt rendeznek. Ha a magyarok kijutnak a kontinenstornára, akkor a portugálokkal és a franciákkal a Puskás Arénában játszhatnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában