Életmentésre kialakított hajókat vásárolnak

Életmentésre kialakított hajókat vásárolnak
A tengeri életmentésért felelős román ügynökség (ARSVOM) két, életmentésre kialakított új hajót vásárol. Az összesen 50,6 millió lej értékű hajók a nyár folyamán érkeznek meg a konstancai kikötőbe – tájékoztat a szállításügyi minisztérium.

A hajókat az észtországi Baltic Workboats Saarema hajógyárban építették. Az Apollo nevű hajó június közepén, míg az Artemis július végén érkezik meg Konstancára.

A SAR (Search and Rescue) hajók bajbajutott emberek életének megmentésére alkalmasak. 44 személyt képesek fedélzetükre venni, 35 csomóval közlekedő mentőcsónakokkal vannak ellátva, képesek a tengerpartok közelében is mentést végrehajtani és más hajókon kiütött tűz oltására is alkalmasak. Hosszuk 23,8 méter, szélességük 6,4 méter, magasságuk 2,48 méter, sebességük meghaladhatja a 25 csomót.

A befektetést az államkasszából fedezik, ugyanis a nemzetközi szabályozások értelmében a román államnak kötelessége ingyen hozzájárulni a tengeri életmentéshez – közli a szaktárca.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .