Életbe lépett az új menetrend

Életbe lépett az új menetrend
Vasárnaptól életbe lépett az új vasúti menetrend, tájékoztat a Román Vasúti Társaság utasszállító részlege. A közlemény szerint a járatokat az igényekhez igazították, naponta 1200-1300 járat cirkulál az év periódusától függően.

Például a Hó Járatai december 11-től közlekednek a Prahova völgye, Vatra Dornei, Piatra Neamţ és Petrozsény felé, s hétvégén például Sinaia és Brassó között a jegyárak 31-56%-kal olcsóbbak. Egyúttal január elsejétől február 28-ig, hétfőtől csütörtökig 25 százalékkal csökkennek a Hó Járataira váltott jegyek árai, de ez a csökkenés csak a szállításra vonatkozik, nem a foglalás árára.

A Nap Járatai pedig a nyári szezon ideje alatt biztosítanak vasúti összeköttetést a Fekete Tenger és a Duna Delta felé az egész országból, s természetesen vissza is.

Új InterRegio típusú járatokat vezetnek be, melyek körülbelül egy órával hamarabb teszik meg a távokat, mint a „szokásos” járatok, például Bukarest és Suceava, illetve Bukarest és Kolozsvár között. A jászvásári egyetemisták számára új, úgynevezett Egyetemista Járatokat vezetnek be, melyek Bákó, Paşcani és Jászvásár között cirkulálnak majd. A bukaresti reptérre is óránként járatokat biztosítanak majd a főváros állomásairól.

Napi rendszerességgel közlekednek majd oda-vissza járatok Budapest és Temesvár, Brassó, Marosvásárhely és Kolozsvár között. Egyúttal új City Star ajánlattal várják azokat, akik Németország felé utaznak, s január elsejétől kezdődően az Interrail Pass ajánlat, mely egész Európára, vagy csupán egy európai országra érvényes bérlet, a 28 éveseknek is a „fiatal” kategória árában ajánlják, eddig ez a kategória a 26 éves korral zárult. Az új vasúti menetrendet 14 lejért árulják majd az állomásokban és jegyirodákban. További információkkal a vasúti járatok menetrendjéről többek között a www.cfrcalatori.ro honlapon, vagy a 021/9521 telefonszámon szolgálnak.

Címkék: ,