Élelmiszersegélyek

Élelmiszersegélyek
Hétfőtől folytatják a hátrányos szociális helyzetben lévőknek járó élelmiszerek elosztását, tudatja a Bihar Megyei Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO). Az élelmiszerosztás reggel nyolckor kezdődik, az őssi strand közelében lévő, Cazaban utcai lerakatból.

A következő kategóriákhoz tartozók jogosultak: azok a családok és egyedülálló személyek, akik szociális segélyben részesülnek; azok a családok, akik családfenntartási pótlékot kapnak; azok a súlyosan vagy halmozottan sérült felnőttek és gyerekek, akik nem részesülnek magán- vagy állami szociális szolgáltatásokban; azok a nyugdíjasok, akiknek havi jövedelme nem lépi túl a 450 lejt; a munkanélküliek, akiknek jár a segély, de nem lépi túl a havi 450 lejt, vagy már nem kapnak segélyt; mindazok a személyek, akiknek a jövedelme nem lépi túl a 450 lejt.

Az élelmiszercsomagok a következőkből állnak majd: egy kilogramm liszt, két kg máléliszt, egy tasak száraztészta; két liter olaj; egy kg cukor; egy marhahús-konzerv; egy májpástétom-konzerv; egy kg rizs; egy paradicsompaszta; egy csomag szárazbab. Mindegyik jogosult maximum két azonos tartalmú csomagot kap.

Az élelmiszerek elosztása hétköznap 8-tól 16 óráig tart és a rendelkezésre álló tartalékok függvényében történik. A lerakat a 14-es busszal közelíthető meg, az őssi strandnál kell leszállni. Mivel jogosultanként 17,6 kilogramm élelmiszer jár, az ASCO kéri az érintetteket, jöjjenek felkészülten arra, hogy át tudják venni és el tudják szállítani az élelmiszereket.