Elektronikai hulladékgyűjtés Szatmár megyében

Elektronikai hulladékgyűjtés Szatmár megyében
Szatmár megye – Szatmárnémetiben a nyolc átvételi ponton összesen 6813 kg elektronikai hullakéd gyűlt össze, míg Nagykárolyban összesen 1500 kg volt a lakosság által az utcára kitett, használaton kívüli elektroikai cikkek tömege.

A hulladékgyűjtési kampány ideje alatt – szombaton 8 és 16 óra között – a a Florisal Rt. munkáját, akik folyamatosan biztosították ugyan az elszállítást, a megjelent roma lakosok gyűjtési magánakciója nehezítette, akik az alkalmat kihasználva szekerekkel vonultak fel és pakolták fel a hulladékokat, hogy azt átadva, pénzzé tegyék.

Amint azt Békéssy Erzsébettől, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatójától megtudtuk, komoly fennakadtást jelentett az, hogy az ügynökség által népszerűsített lehetőséget – miszerint telefonon lehet hívni a hulladékelszállítással foglalkozó céget -, nagyon sokan vették igénybe, ezért aztán nem tudtak mindenkihez eljutni.

Békéssy szerint van még tanulni valók ezen a téren, amit, a lakosság igényének megfelelően legközelebb biztosan figyelembe vesznek majd, az az, hogy a hasonló kampányok idején több átvételi pontot hoznak létre, amelyeket a közösségi rendőrség felügyeletére bíznak.