Elektromosautó-töltők hálózata Váradon

Mircea Mălan alpolgármester
Mircea Mălan alpolgármester
Gyorstöltők és normál töltőállomások is rendelkezésre állhatnak 2020-tól Nagyváradon, az elektromos autókhoz. 2016-ban már nekifutott egyszer az önkormányzat, most más utakon próbálkoznak.

Mindenképp kialakítják az elektromos gépkocsik töltéséhez szükséges hálózat alapjait Nagyváradon is – közölte szerdán Mircea Mălan alpolgármester. Több úton is egyszerre próbálkoznak ezzel. Egyrészt az épp e célból indított kormányzati finanszírozási programra pályáznak. Ha sikerrel, akkor a kapott pénzből minimum 13 gyorstöltőt szerelnek fel a megyeszékhelyen. Kérdéseinkre az alpolgármester részletezte is: egy-egy töltőállomás egyszerre három autót tud kiszolgálni, a legjobb berendezéseket igyekeznek majd beszerezni, bár a kormányzati program szerint egy ilyen állomás felső értékhatára 190 ezer lej lehet. Ezekhez 10% önrész is kell. A gyorstöltők ára 25.000-40.000 euró, a normál állomásoké 2000–5000. A drágább megoldású állomásokon 20–40 perc alatt tölthető fel egy jármű akkuja, az olcsóbbakon több óra alatt. Mălan elmondta még: az áramszolgáltató embereivel már bejárták a lehetséges helyszíneket, és megnézték, hol van elegendő áramellátottság ahhoz, hogy a hálózat bírja majd az igénybevételt, és pár tervezett helyszínt ennek nyomán ejtettek is.

Újabb próbálkozás

2016 októberében egyébként már bejelentették, hogy Nagyváradon öt helyszínen öt elektromos autó töltőállomást létesítenek. A beruházás összértéke 1.262.400 lej áfával együtt, ebből a megpályázható összeg 869.750 lej, a kivitelezési időszak pedig tizenkét hónap, a projektet a Környezetvédelmi Alap és a Környezetvédelmi Minisztérium finanszírozza – mondták akkor. A töltőállomások a Városháza, a Sal Ferenc (Dunărea), a Coposu, a Nufărului utcákon és a Strand sétányon lesznek – tették hozzá. Ám akkor végül ebből semmi sem lett. Mălan most jelezte: ha megkapják az ezúttal megpályázott kormányzati támogatást, ha nem, Váradon lesznek immár töltőállomások. A fenti projekttel párhuzamosan ugyanis egyrészt kiadták az önkormányzat felügyelete alatt működő összes közintézménynek, hogy saját büdzséjükből 2020. január 1-ig egy-egy normál töltőhelyet építsenek ki, akár a székhelyükön, akár másutt. Például az OTL dönthet, hogy a remízek mellett helyez el egy ilyet, vagy valahol a városban, és hasonlóképpen a többi intézmény is. Ugyancsak egyeztettek a főbb hotelek és bevásárlóközpontok vezetőivel. „Utóbbiak szinte maguktól, és kivétel nélkül vállalták ilyen, normál állomások telepítését, sőt, hozzátették, hogy már sok ilyen kérést kaptak. Főleg a Nyugatról érkezők kérnek és keresnek ilyeneket. Tehát üzleti érdek is a felszerelésük” – mondta az alpolgármester. Ez utóbbi két módon összesen 20 töltőállomás jelenhet megy Váradon 2020 első napjáig. A töltés árai változóak lesznek, és az önkormányzat által felszerelt állomásokon várhatóan kártyás és telefonos fizetés lesz, a vállalkozások által kiépítettek pedig az adott cégek tulajdonában maradnak, és maguk döntenek az árképzésről, a fizetés módjairól, de akár úgy is határozhatnak, hogy ingyen tölthetőek majd ott autók.

Ugyancsak üzleti érdek persze más cégeknél is az ilyesmi. Úgy tudni, hogy Váradon eddig csak a Kauflandnak van ilyen állomása, a MOL tervezi hasonlók kialakítását, az ENEL szintén, de utóbbi csak akkor, ha kap hozzá a várostól területeket. Mălan megjegyezte: „amúgy a benzinkutaknak is elemi érdekük lesz pár éven belül hasonlókat beépíteniük kínálatukba, emellett uniós ajánlás is e hálózatok kiépítése, bővítése”.

Hogy állunk?

És hogy jelenleg hány elektromos autó van Váradon? A nyilvántartások szerint öt. Ám a nyugati trend egyre jobban begyűrűzik ide is. Nem beszélve arról, hogy a töltőhálózat nyilván nemcsak a helyiek kiszolgálását célozza, hanem az ide elektromos autókkal érkezőkét is. Az önkormányzat a hálózat kialakításának elkezdésével azt célozza, hogy „Nagyvárad elébe menjen a jövőnek, még az elején csatlakozzon a trendhez” – mondta az alpolgármester. Amúgy az elektromos és a plug-in hibrid autók piaca Romániában még kezdő szakaszban van, de nagy léptekkel fejlődik. Ha például itt a Roncsautó programban vesz valaki ilyet, akkor az árból akár 10.000 eurót is visszakaphat, emellett a legtöbb ilyen autó adómentes, sőt, sok városban a bérelt parkolóhelyek kiosztásánál is előnyt élvez.

Szeghalmi Örs