Elektromos autókat vásárolt az ADP

Akt.:
Az elektromos autók közül kettőt az akvapark, egyet pedig a temető kapott
Az elektromos autók közül kettőt az akvapark, egyet pedig a temető kapott
Annak érdekében, hogy csökkentse a környezetszennyezést, lépésben legyen az európai trenddel és hatékonyabbá tegye a munkát, a nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) három elektromos autót vásárolt Magyarországról, melyek közül kettőt az akvapark, egyet pedig a temető kapott. Az autókat élelmiszerek és vegyi anyagok, illetve a holttestek szállítására fogják használni.

A sírkert egy klasszikus fekete halottaskocsit kapott, platóval, mely áfa nélkül 15.643 lejbe került. Állítólag halk (vagyis nem zavarja a hangjával a szertartásokat) és gazdaságos, valamint óránként 10 kilométerre lehet limitálni a sebességét, így a gyászmenet a nyomában tud haladni a megfelelő ütemben.

Az élményfürdőbeli járművek fehér színűek, golf típusúak, kétszemélyesek, és egyenként 9400 eurót fizettek értük, áfa nélkül. Hátul 1×1 méteres rakodóterük van, és 300–400 kilogramm súly szállítására képesek. Liviu Andrica igazgató szerint azért volt szükség ezekre, hogy az egyikkel élelmiszereket szállítsanak, a másikkal pedig a takarításhoz szükséges vegyszereket. Valamennyi jármű autonóm módon 50–60 kilométer megtételére képes, és bármely 220 voltos konnektorról feltölthetőek. A közúti forgalomba is beírathatóak.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .