Elektromos-autó töltőállomások Váradon

Szerdán a nagyváradi tanács ülést tartott a városházán
Szerdán a nagyváradi tanács ülést tartott a városházán
A Nagyváradi Helyi Tanács szerdai ünnepi ülése előtt elfogadta azt a határozattervezetet, melynek értelmében Nagyváradon öt elektromos-autó töltőállomást létesítenek.

Elöljáróban Ilie Bolojan polgármester magyarázta el azt a jelenlévő képviselőknek, hogy miért kell Nagyvárad hivatalos ünnepnapján is dolgozniuk a tanácsosoknak. Mint kifejtette, azért van szükség a napirendre felterjesztett két határozattervezet mihamarabbi elfogadására, mert másképp az önkormányzat kicsúszna a pályázási határidőből. Az első egyhangúlag megszavazott tervezet értelmében Nagyváradon öt helyszínen öt elektromos autó töltőállomást létesítenek. A beruházás összértéke 1.262.400 lej áfával együtt, ebből a megpályázható összeg 869.750 lej, a kivitelezési időszak pedig tizenkét hónap. A projektet a Környezetvédelmi Alap és a Környezetvédelmi Minisztérium finanszírozza. A töltőállomások a Városháza, a Sal Ferenc (Dunărea), a Coposu, a Nufărului utcákon és a Strand sétányon lesznek. Huszár István RMDSZ-es tanácsos kérdésére válaszolva Mircea Mălan alpolgármester kifejtette, hogy mind az öt kijelölt helyszín a város tulajdonában van, tehát nem lesz szükség kisajátításokra a projekt megvalósításához. Ilie Bolojan polgármester a maga során Amszterdam példáját említette, ahol az a célkitűzés, hogy 2020-ig csak elektromos vagy hibrid járművek közlekedjenek, és mint hozzátette, Nagyváradnak is haladnia kell a korral.

A másik tegnap megszavazott határozat azt rögzíti, hogy az önkormányzat az Országos Lakásügynökség (ANL) használatába ad 4245 négyzetméternyi telket a Spartacus utcán, a Gavril Curteanu Városi Kórház udvarán, ahol az ügynökég lakásokat fog építeni, melyeket rezidens orvosok és egészségügyben dolgozó szakemberek bérelhetnek majd.

Pap IstvánA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .