Elégedetlenek a juttatásokkal

Bihar megye – A Bihar Megyei Civil Szervezetek Konszolidálásáért Koalició, a STRONG, amely 36 nem kormányzati szervezetet tömörít elégedetlen a Nagyvárad költségvetéséből a szociális szolgáltatásokra juttatott összeggel.

Az erre vonatkozó levelüket elküldték Nagyvárad Polgármesteri Hivatalóba, a Helyi Tanácshoz, illetve a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalába (ASCO).
Az egyesületek és alapitványok javasolják, hogy a 2007-ben számukra juttatott 140 ezer lejt, 2008-ban növeljék 500 ezer lejre. A javaslatukat egy pénzügyi elemzést követően tették meg, megállapítva, hogy a helyi költségvetés rendelkezik megfelelő összeggel a szociális tevékenység részére, de ezek nincsenek hatékonyan elosztva. Idézik az egykori polgármester, Petru Filip kijelentését a STRONG Koalíció múlt év végi nyílvános vitáján, aki szerint az 500 ezer lej nem jelentene nagy megterhelést e helyi költségvetés részére. Minden ígéret ellenére, végül nem támogatták őket, és úgy érzik, hogy a szociális háló a Polgármesteri Hivatalnak nem prioritása, mivel az általuk javasol összeget nem tartalmazza a költségvetés-tervezet, amelyet ma tárgyal a Helyi Tanács.