Eldőlhet a csoportelsőség

Eldőlhet a csoportelsőség
A labdarúgó III. Liga mai 28. fordulójában a listavezető Lotus-Luceafârul 17 órától a szentjánosi pályán fogadja a bajnoki tabella második helyezettjét, az őt üldöző Szászrégeni Avântul FC-t.

A Félixfürdői Lotus-Luceafărulra igen nehéz percek várnak ma délután, hiszen a váradi Sorin Cigan szakirányító vezette vendégcsapat a tavaszi idény folyamán minden mérkőzését megnyerve, mindössze három ponttal van lemaradva az éllovastól. Edzőjük egyik korábbi nyilatkozata szerint nem a második helyről, osztályozó után akarnak feljutni a másodosztályba, hanem egyenes ágon az első helyről. Ehhez azonban ma feltétlenül nyerniük kell a félixfürdőiek ellen, mert esetleges vereségüket követően hat pontra nőhet a két legénység közötti különbség. A mérkőzés játékvezetője Aurelian Bogaciu (Bukarest), partjelzők: Octavian Trenca és Petrica Câmpeanu (mindketten Kolozsvárról). Szövetségi megfigyelő: Petre Mehedinţu (Temesvár).

Itthon és idegenben

A Belényesi Bihorul a Mikolai Turulhoz látogat, s a hazai gárdának igen nagy szüksége van a pontokra ahhoz, hogy feljebb kerülhessen a sereghajtók közül. Játékvezető: Biró Gábor, partjelzők: Pántis Róbert és Sorin Rotaru (mindhárman Aradról). Szövetségi megfigyelő: Dan Jiga (Beszterce).

Hazai pályán, 17 órától a Városi stadionban fogadja a Bihar FC II. a Nyárádtői Unireát, s mindkét együttesnek van mit „köszörülni a csorbán”: előbbiek Marosvásárhelyen kaptak egy négyest, utóbbiakat pedig otthon verte a Félixfürdő 3–0 arányban. Az összecsapás játékvezetője Constantin Stamatoiu (Újmoldova), partjelzők: Mihai Jivan és Alina Mihoc (mindketten Aradról). Szövetségi megfigyelő: Iulian Spătaru (Temesvár).

III. Ligás műsor

A labdarúgó harmadosztály 6. csoportjának műsora, péntek, 17 óra:

Kolozsvári Sănătatea–Marosvásárhelyi Gaz Metan (ősszel: 1–1)

Nagyváradi Bihar FC II.–Nyárádtői Unirea (0–2)

Félixfürdői Lotus-Lucefărul–Régeni Avântul (2–1)

Dési Unirea–Balázsfalvi Inter (0–1)

Máramarossziget ’96–Szatmárnémeti Someşul (0–4)

Nagybányai FC–Kolozsvári Universitatea 1919 (1–1)

Szovátai Mobila–Marosvásárhelyi Trans-Sil (0–3)

Besztercei Gloria II.–Szatmárnémeti Olimpia (4–2)

 

Szombat, 17 óra:

Mikolai Turul–Belényesi Bihorul (0–3)

 

Lévay Sándor