Elbocsátások az OTL-nál

Elbocsátások az OTL-nál
Legutóbbi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan váradi polgármester bejelentette: október 23-án a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatótanácsa megszavazta, hogy 24 munkahely megszüntetésével módosuljon a cég szerkezeti felépítése.

Az elöljáró azt is közölte, hogy az elbocsátások főleg a segédszemélyzetet érintik, és az intézkedést a szakszervezetek és a vállalat vezetése közötti, a kollektív munkaszerződésről szóló egyeztetések fogják követni.
Az október 26-i tanácsülésen pedig el lett fogadva egy olyan előterjesztés, mely felhatalmazza a helyhatóság képviselőit arra, hogy a részvényesek közgyűlésein maximálják a plafonértékeket az önkormányzatnak alárendelt vállalatoknál dolgozók bérezése és egyéb juttatásokkal kapcsolatos jogaik (például a szabadságnapok) esetében annak érdekében, hogy az azonos régiséggel rendelkezők és hasonló pozíciókban levők járandóságai közti különbségeket kiküszöböljék. Megjegyezte: véleménye szerint az elbocsátott dolgozók legtöbb háromhavi bér összegét kellene kapják kárpótlásul, mert manapság „bármilyen könyvelő vagy autószerelő azonnal kap munkát”.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,