Elbocsátások a vízierőműveknél

A Hidroelectrica átalakítása nyomán 13 kirendeltségből hét marad meg, a fieztésalap pedig mintegy hatmillió euróval csökken, tájékoztat a Mediafax hírügynökség.

Hét kirendeltség, köztük a nagyváradi is üzemmé alakult és a fennmaradó kirendeltségekhez csatolták – a nagyváradi üzem például a Kolozs megyei kirendeltség részét képezi újabban. Amint a Hidroelectrica közleményében áll, ezek a rendelkezések versenyképesebbé teszik a vállalatot a költségek csökkenése folytán, s nyereséget is biztosíthat a kilowatt árának, valamint a fogyasztás csökkenésének kontextusában. A közlemény arról is beszámol: 1989 óta folyamatosan nőtt a kirendeltségek száma, s nem műszaki vagy gazdasági, hanem kizárólag politikai megfontolásból. Szintén az átalakítás részeként több iroda is kisebb helyiségbe költözik, ezek a módosulások becslések szerint további húszmillió euró megtakarítást eredményezhetnek. A vezető tisztségek száma 52-ről 34-re csökken.

2012 júniusa óta a Hidroelectrica alkalmazottainak száma 5.239-ről 4.866-ra csökkent. Idén januárban 151, májusban pedig 304 alkalmazottat bocsátottak el, s az egybeolvasztások folytán további 150 alkalmazottjuktól válnak meg.