Elballagtak a szacsvaysok is

Elballagtak a szacsvaysok is
Péntek délelőtt a tanintézmény tornatermében tartott ünnepségekkel elbúcsúztak a váradi Szacsvay Imre Általános Iskola három VIII-ik osztályának diákjai. Zenés irodalmi műsorok voltak.

Három időpontban- 9, 10 és 11 órától- búcsúztatták péntek délelőtt a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola három nyolcadikos osztályának diákjait, s természetesen mindhárom alkalommal zsúfolásig megtelt rokonokkal, hozzátartozókkal, ismerősökkel a tanintézménynek a hetedikes diákjai által gyönyörűen feldíszített sportterme. Amióta az iskola Szacsvay Imre nevét viseli, a ballagóknak egy különleges tarisznya is jár útravalóul, az idén mézeskalács, szerencsepénz és egy Kölcsey-idézet “lapult” benne. Összesen 77 tanuló vett búcsút szeretett tanintézményétől úgy, hogy az ugyanolyan betűs osztályba járó hetedikesek búcsúztatták náluk egy évvel nagyobb társaikat, Csorba Cristian (VIII. A.), Kovács Enikő (VIII. B.) és Nagy Gyöngyi (VIII. C) osztályfőnökök tanítványait. Az ünnepeltek irodalmi műsorral mondtak hálás köszönetet az elmúlt évekért, Teutsch Ágota (A), Kovács Enikő és Pásztor Gabriella (B), valamint Kecse Gabriella (C) magyar szakos tanárnők készítették fel őket.

Bezzeg suli

Pásztor Gabriella igazgatónő hangsúlyozta: meghatódva vesz tőlük búcsút, de ugyanakkor örömmel tapasztalja, hogy miből mivé lettek betudhatóan a tanáraik irányításának. Arra biztatta őket, hogy hasznosítsák a tudásukat, melyet az elmúlt évek folyamán szereztek. Megjegyezte: nem az idő mulásával megszépülő emlékek miatt fogják még jó ideig hangoztatni, hogy “bezzeg az sulimban úgy volt”, hanem azért, mert valójában sok mindent köszönhetnek a Szacsvaynak. Ezt bizonyítja egyebek mellett az a találkozó is, melyet idén tavasszal először szerveztek meg öregdiákok számára, és ahol a különböző generációk képviselői nosztalgiával emlékeztek vissza általános iskolás éveikre.

Ciucur Losonczi Antonius