Elballagtak a Művészeti Líceum diákjai

A Művészeti Líceum magyar tagozata Hoffman Robert osztályfőnökkel
A Művészeti Líceum magyar tagozata Hoffman Robert osztályfőnökkel
A nagyváradi Művészeti Líceum négy tizenkettedikes osztálya intett búcsút az iskola padjainak péntek délelőtt a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében.

A művészek azok a személyek, akik alkotásaik által meg tudják változtatni a világot, ám a tehetség mellett rengeteg munkára, szenvedélyre van szükség – emelte ki ünnepi beszédében Mihaela Bondor, a Nagyváradi Művészeti Líceum igazgatónője. Az iskola 101 diákja mondott búcsút a középiskolai éveknek: XII. A (zene, osztályfőnök Marius Tivadar), XII. B (képzőművészet, osztályfőnök Sorina Tivadar), XII. C (építészet, osztályfőnök Gheorghe Pința) és a magyar tagozat, a XII. D (zene és képzőművészet, osztályfőnök Hofman Robert). Rácz Eliza, az iskola igazgatóhelyettese Márai Sándor szavaival kívánt célkitűzésekkel teli és nehézségektől mentes teli utat a diákok számára: „Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek. Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy a kedvesünkhöz vagy a rikkantó, tavaszi erdőbe… Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van.” A továbbiakban az évfolyamelső beszéde és a 11. osztály képviselőinek román és magyar nyelvű búcsúztató beszéde következett.

A számtalan versenyen szép eredményeket elért diákok névsor szerint sorakoztak fel a színpadra, ahol átvették okleveleiket. A ballagáson megjelent Tóth Andi is, a magyar tagozat egykori diákja, aki a 2014-es magyarországi X-Faktor győztese lett. Hoffman Robert, a magyar tagozat osztályfőnöke tehetségük kamatoztatására és továbbadására intette a ballagó diákokat.

János Piroska