Elavul a Posta?

A Posta, mint közszolgáltatást végző állami intézmény, a legrégebbi állami intézmény városunkban és minidig nagy közmegbecslüésnek örvendett.

Arra mindig vigyáztak, hogy a Posta épülete rendben legyen, ha megváltoztak volna a dolgok, mégpedig a szatmári posta állagát illetően és tevékenységét illetően.

A Posta épületéről évről–évre hullik a vakolat, még egy két év és már vakolat sem lesz a posta falain. A bejárati ajtaja olyan kopott, mint egy hajdani CAP–nak az ajtaja. Igaz, hogy az év elején úgy ahogy lefestették, de az évtizedes kopottságot nem tudták eltüntetni. Itt a belvárosban egy ilyen épület nem válik díszévé városunknak.

Nem pénz hiány okozhatja az épület lerobbanását, hiszen évről évre emelik a postai illetéket, most is nemrég emelték.

Sajnos még a tevékenységükben is vannak hiányosságok, csak egy példát említek: az újközpontban nemrég jött valakinek egy csomag, a postai értesítést pedig elküldték a harmadik tömbházba, ahonnan a takarítónő vitte a postai értesítést a címzettnek három hét múlva. A címzett amikor elment a csomagért a postára kötelezték, hogy 17,6 lejt fizessen, mint fekbert. Itt nem akarom untatni a kedves olvasót egyéb hiányosságok felsorolásával.

Ami az épület elavultságát illeti, még az is felvetődik a szatmári polgárok tudatában, hogy nem is a véletlen játszik közre, hanem szánt szándékal hagyják az épületet lerobbani egy esetleges privatizálás végett. Kit tudja?Szabó Tibor