Eladta romániai üzletét az amerikai McDonald’s gyorsétteremlánc

Eladta romániai üzletét az amerikai McDonald’s gyorsétteremlánc
Eladta romániai üzletét az amerikai McDonald’s, amelynek a 67 étteremből álló hálózatát egy máltai vállalat fogja működtetni franchise rendszerben – közölte a Ziarul Financiar című napilap elektronikus kiadásában hétfőn.

A román gazdasági újság szerint a máltai Premier Capital további öt országban működteti már franchise rendszerben az amerikai vállalat összesen 64 éttermét. A máltai cég honlapja szerint Észtországban, Lettországban, Litvániában, Görögországban és Máltában vannak jelen.
Romániában az amerikai vállalatnak 67 gyorsétterme van, így a máltaiak számára Románia lesz a legnagyobb piac.
Az újság szerint a felek már nyár óta tárgyaltak, ugyanis a McDonald’s számára nem volt kifizetődő, hogy közvetlenül legyen jelen a román piacon.
A McDonald’s Romániában évente mintegy 100 millió euró árbevételt ért el, és a legnagyobb étteremláncnak számít. Az újság információi szerint a megállapodás a hétvégén jött létre, de a felek nem nyilatkoztak a tranzakció részleteiről.
Az amerikai gyorsétteremlánc 1995-ben nyitotta meg első üzletét Romániában, ahol mostanáig közvetlenül volt jelen, ellentétben főbb vetélytársaival (KFC, Pizza Hut, Subway), amelyek eleve franchise hálózat kialakításával léptek be a román piacra.

Címkék: ,