Elüldözték a játékosok Istratét

Elüldözték a játékosok Istratét
Csütörtök este óta nincs edzője a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabda–együttesének. A klub vezetői a csapaton belüli feszültséggel magyarázzák Nicolae Istrate menesztését.

Csütörtök este, közös megegyezés után felbontották Nicolae Istrate kézilabdaedző szerződését a Szatmárnémeti VSK vezetői. „Feszültség volt a játékosok és a technikai stáb között, ezért döntöttük úgy, hogy változtatunk” – mondta lapunknak Fógel László, a VSK kézilabda szakosztályának elnöke.

Istrate azonban érthetetlenül áll a döntéssel szemben. „Nem tudom, és nem értem miért döntöttek így. Én tartottam magam a klub belső szabályzatához, és talán az nem teszet egyeseknek, hogy szigorúan osztottam a büntetéseket. Talán ez volt a baj. De egyelőre nem szeretnék többet mondani, jövőhéten egy sajtótájékoztató keretében többet tudok mondani” – mondta a besztercei származású szakvezető, aki az 1980–as évek óta van Szatmárnémetiben.

Fógel azt mondta, felajánlanak majd Istraténak egy együttműködési szerződést, melynek értelmlmében az útánpótlás neveléssel fog foglalkozni. Azt viszont nem volt hajlandó elárulni, ki veszi majd át Istrate helyét a csapat kispadján. „Jövő hét péntekig megtudják, ki lesz az együttes edzője” – mondta Fógel. Annyit megtudtunk, hogy egy nagybányai edzővel tárgyalnak, addig a VSK három játékosa, Ferenţ, Munteanu és Kibédi Albert foglalkozik a csapat felkészítésével.

Istrate egyébként már a második edző, aki ebben az idényben távozik a VSK kispajáról. Mint ismeretes, az első öt fordulón még Ioan Gerhard vezette a csapatot, ezután vette át a technikai igazgatói (és egyben az edzői) teendőket Istrate. Gerhard is azért hagyta el a szatmári csapatot, mert feszültéget gerjesztettek.

Fógel ugyanakkor elmondta, folytatják a tárgyalásokat a Nagybányai Minaur csapat vezetőivel Dan Boescu szerződtetése érdekében. A Minaur elnöke, Alexandru Maier 5000 eurót kér érte, a VSK pedig legtöbb 1500 eurót hajlandó fizetni a balátlövőért. „Nyáron lejár a szerződése a nagybányaiakkal Boescunak. Jó lenne, ha már most a csapatunkba lenne a játékos, mert nagy szükségünk van rá. De többet nem fizetünk érte” – folytatta a szakosztály–vezető.

Az A–osztályos bajnokság tavaszi idénye egyébként február 3–án kezdődik. Addig jövő hét kedden felkészülési mérkőzést fog játszani a VSK Nagybányán az Extrem ellen. Fógel hétvégén egyeztet a fehérgyarmati és nyíregyházi együttesek vezetőivel, hogy ellenük is játszon a szatmári csapat barátságos mérkőzést a bajnoki rajtig.