Eklektikus zenei est a Moszkva Kávézóban

Akt.:
Eklektikus zenei est a Moszkva Kávézóban
A Butterfly Effect zenekar, amely a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról nevezte el magát, igazán különleges kamaraformáció. 2010-es megalakulásuk óta fejlesztik unikális, a jazz, a népzene, a hiphop és a klasszikus zene elemeit magába foglaló zenéjüket, melynek eredményeképpen ősszel jelenik meg első lemezük, ezzel párhuzamban fellépnek többek közt Nagyváradon és Szegeden is.

A zenekar motorja Vázsonyi János, az elmúlt másfél évtized talán legismertebb, a fiatal generációhoz tartozó magyar szaxofonosa, több lemeze jelent meg a Drums és a Triton nevű együttesekkel. Magyar Bori énekesnő leginkább a balkáni, roma és közel-keleti tradíciókat magyar népzenébe, illetve világzenébe oltó Besh O Drom zenekarból ismerhető. 2007 és 2010 között több száz itthoni és külföldi koncerten énekelt az együttesben. Kardos Dániel gitáros Babos Gyula tanítványa, több zenekart alapított, tagja az etno-jazzt játszó Tin Tin Quintetnek, létrehozója a Jazzgödör klubsorozatnak. A zenekar negyedik, utóbb csatlakozott tagja Dömötör Tamás, aki technikai eszközöket és komoly hangszerparkot megszégyenítő minőségben állít elő ritmusokat szája és torka segítségével. A beatbox-technika hazai élharcosa a műfaj országos bajnoka, világbajnoki második helyezett szájdobos. Feltett szándéka a beatbox akadémiai szintre emelése.

A Butterfly Effect 2012 nyarán megkezdte első lemezének stúdió munkálatait, melynek eredménye képpen ősszel elkészül első lemezük, erről az első dal, a ‘Nincsen a világon’ már elérhető YouTube-on:

A zenekar a lemez megjelenésével párhuzamban mini-turnéra indul, melynek keretén belül október 19-én, most pénteken 19 órától a nagyváradi Moszkva Kávézóban láthatjuk őket, a Kardos-Tomor-Molnár Trió társaságában.

A Kardos-Tomor-Molnár trió ebben a felállásban alig egy éve létezik, de már számos koncertet adtak Budapesten, valamint a nyári fesztiválszezonban vidéken is. A Bass Loco zenekar két tagja, azaz Tomor Barnabás basszusgitáron és Molnár Dániel dobokon, valamint a Merge, Vodku, és Sleeping Camels zenekarokból is ismert Kardos Dániel akusztikus gitáron alkotják a formációt. A Kardos-Tomor-Molnár Trió repertoárját nagyrészt saját számok, és néhány újraértelmezett átdolgozás képzik, a zenekar közös zenei nevezője a jazz, pop, rock, afro,reggae, és egyéb keleti dallamokból ötvöződik.

Ebben a felállásban Nagyváradon először lépnek fel, és bizton állíthatjuk, hogy ilyen izgalmas és ilyen színes hangszerpalettát felvonultató estében még nem volt részük a nagyváradiaknak!

Az e hét péntekén tartandó koncertre jegyek a Moszkva Kávézóban válthatók naponta 10 és 23 óra között elővételben 10, a koncert napján pedig 15 lejért, mely belépő megváltásával mindkét koncertet megtekinthetik az eklektikus zenei élményre vágyók.