Éjféli baleset a sípályán

A mentők és a gyorsmentők megérkezéséig a hegyi csendőrök látták el a sérülteket
A mentők és a gyorsmentők megérkezéséig a hegyi csendőrök látták el a sérülteket
Két húszéves fiatalt, egy lányt és egy fiút részesítettek elsősegélyben a biharfüredi sípályán a hegyi csendőrök február 14-én éjfélkor, miután valaki a sürgősségi segélyhívón bejelentette, hogy két személy elesett síelés közben.

A mentők és a gyorsmentők megérkezéséig a hegyi csendőrök látták el a sérülteket, végül pedig a belényesi kórházba szállították őket.
A hegyi csendőrök felhívják a kirándulásra készülők figyelmét, hogy indulás előtt tájékozódjanak az útvonalakról, az időjárás előrejelzésekről, a helyi körülményekről, és csak megfelelő felszereléssel induljanak útnak. Ne menjenek egyedül, tájékoztassák a hegyi csendőrüket útvonalukról, csak jelzésekkel ellátott utakon haladjanak, és ne fogyasszanak alkoholt. Abban az esetben, ha nehézségek merülnek fel útközben, keressék meg a legközelebbi menedékházat. Ha segítségre szorulnak, hívják a hegyi csendőröket a 112-es segélyhívó számon, és lehetőségeik szerint közöljék személyi adataikat, azt hogy mi történt, hány személy van bajban, hol vannak ezek a személyek és mikor történt a baleset.