Együttműködnek a turistákért

A Bihar megyei turisztikai információs központok képviselői immár második alkalommal találkoztak a napokban, ezúttal Biharrósa és Magyarremete területén. Információcsere zajlott.


A Bihar-úticél Menedzsment Ügynöksége által kezdeményezett találkozó során lefektették az első turisztikai információs hálózat alapjait. A tervezett hálózathoz bármely információs központ csatlakozhat, áll a kezdeményezők által megfogalmazott közleményben.

Az elkövetkezendő periódusban egy egységes kommunikációs rendszert fognak kialakítani és egyúttal az érintett települések turisztikai fejlesztési lehetőségeit is igyekeznek kiaknázni.

Teljes élmény

A találkozón a biharrósai és a magyarremetei polgármesteri hivatalok képviselői is részt vettek, továbbá a megye tíz turisztikai információs központjának (Felsőmezős, Vaskoh, Csarnóháza, Madarász, Élesd, Belényes, Rév, Barátka, Nagyvárad) a munkatársai, ezenkívül érintett intézmények és szervezetek – többek között a Bihar megyei Tanács, a Nagyváradi Egyetem, a Bihar Megyei Turisztikai Népszerűsítő és Információs Központ, a Salvamont.
A találkozó során előadások hangzottak el, műhelymunka is zajlott, szó esett az információs központok szerepéről és a központok és intézmények közötti együttműködés módjáról. Azt is megbeszélték, mi a módja annak, hogy egy turisztikai útvonal során minél teljesebb élményt nyújtsanak a turisták számára.

A turisztikai információs központoknak döntő szerepük van a különböző turisztikai célpontok menedzsmentjében, a központokból álló hálózat pedig egységes és integrált információkat fog nyújtani magukról a célpontokról, beleértve a turisztikai szolgáltatásokat – ezáltal véleményük szerint hozzájárulnak ahhoz, hogy a turisták elégedettek legyenek és szívesen térjenek majd vissza.

Az eddigiek során az információs központok képviselőinek alkalmuk nyílt megismerkedni és megosztani tapasztalataikat, létrehoztak egy kezdeti kommunikációs hálózatot és egy virtuális teret, ahol a különböző információk tárolhatók és elérhetők. Az elkövetkezendőkben további találkozók zajlanak majd, elkészülnek azok a tájékoztató nyomtatványok, melyeket a központok a turisták rendelkezésére fognak bocsátanak majd, s az ügynökség közös projekteket is fog kezdeményezni.