Együttműködési egyezmény

Ioan Lucian, az UNPR elnöke
Ioan Lucian, az UNPR elnöke
Pénteken Budapesten együttműködési egyezményt ír alá a magyarországi Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Romániai Vállalkozók Országos Szövetsége (UNPR).

A részletekről Ioan Lucian, az UNPR elnöke tájékoztatta lapunkat. Kiemelte, hogy közel egy éven át folytatott tárgyalások után írják alá az egyezményt pénteken a magyar fővárosban, ami Lucian megítélése szerint a legjelentősebb egyezmény lesz romániai és magyarországi vállalkozói szervezetek között. Mint monda, egy ilyen megállapodás természetesnek tekinthető, hiszen négy magyaroszági megye szomszédos négy romániai megyével, és ez a tény számos befektetési lehetőséget kínál a romániai és a magyarországi befektetők számára. Lucian hagsúlyozta, hogy ez nem egy elvi megállapodás lesz, hanem konkrét projekteket is magában foglaló egyezmény. A konkrétumok között szerepel az uniós anyagi források lehívása a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban, a Duna közös kiaknázásának lehetőségei, valamint közös szereplés nemzetközi turisztikai vásárokon. Emellett közös környezetvédelmi, infrastrukturális és kommunikációs beruházások megvalósítását is célül tűzték ki. Az együttműködés célkitűzése az is, hogy a magyarországi vállalatokat bevonzzák az ország belsejébe. Mint Lucian kifejtette, a magyar cégek már eljutottak Marosvásárhelyig, a Székelyföldig, de a román fél azt szeretné ha a magyar vállakozások tovább is mennének, és persze ez fordítva is igaz, minél több romániai vállalkozást szeretnének segíteni abban, hogy Magyarországon fektessenek be. Lucian aláhúzta: céljuk az, hogy nagyon aktívak legyenek a 2014-2020-as EU-s költségvetési időszakban, ezért létrehoznak két bizottságot, melyek feladata a vállalkozói szövetségek közötti kapcsolattartás és a lehető legjobb befektetési lehetőségek feltérképezése lesz. A budapesti eseményen a román delegáció tizennyolc tagból fog állni, melyet Ioan Lucian, valamint Stefan Moldoveanu az UNPR elnöke, illetve alelnöke vezet majd. Az egyezményt szeptemberben Bukarestben is aláírják.

Pap István0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter