Együtt tanulták a Himnuszt

Együtt tanulták a Himnuszt
Kedves vendégeket köszöntöttek péntek délelőtt az érmihályfalvi step by step előkészítős osztály tagjai: margittai „kollégáik” érkeztek látogatóba.

Péntek délelőtt nem sokkal 11 óra előtt állt meg az iskolabusz az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola főépülete előtt: a margittai Horváth János Elméleti Líceumból Fügedy Anikó tanítónő előkészítős osztálya érkezett a helyi step by step-előkészítősökhöz. Molnár Lilla tanítónő kalauzolta a vendégeket az osztályterembe, ahol kolléganőjével, Kádár Zsuzsannával együtt várták őket a házigazdák. Mint megtudtuk, az osztályok testvér-kapcsolatban vannak egymással, egészen pontosan a tanítónők előző osztályai voltak; azok a kisdiákok a negyedik elvégzése után „kiröppentek”, ám a kapcsolatot továbbviszik az újabb generációval.

Egyforma pólóban

Amint az érkezettek levették a kinti hideg ellen védő kabátjaikat, a kívülálló számára már lehetetlen volt megkülönböztetni ki a vendég és ki a vendéglátó, hiszen minden gyerek egyforma, a neve mellett a Magyar népmesék sorozatból ismert motívummal ékített pólóban pompázott (csakúgy, mint tanítónőik), ezzel is bizonyítva testvérosztály-mivoltukat. A közös foglalkozás témája még a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva a Himnusz volt, amit nemcsak közösen tanultak meg, de annak kapcsán a honfoglalás és a magyar történelem néhány részlete is szóba került, természetesen játékos formában. A vendéglátók, jó házigazdaként, uzsonnáról is gondoskodtak és mint Molnár Lillától megtudtuk: tavasszal lesz viszont-látogatás, illetve a kapcsolat a következő években is tartani fog.

Rencz Csaba