Együtt készültek a húsvétra

Együtt készültek a húsvétra
Nagycsütörtökön húsvéti előkészületet tartottunk az értarcsai iskolában. A programokon az óvoda, előkészítő -IV. osztályok román és magyar tagozatai egyaránt részt vettek.

A Szántó Sarolta tanítónő ötletéből született program keretében Tóth Edith tanítónő és Gerzon Erika óvónő húsvéti énekeket tanítottak a gyerekeknek, Kovács Violeta tanítónő és Sturz Floare óvónő az ortodox húsvéti szokásokat mutatták be. A gyerekek megnézhették a Húsvéti történet című mesét, a vetítés után a látottak és az élmények megbeszélése, az ünnepkör állomásainak tudatosítása és rögzítése következett. Ezek után a gyerekek visszavonultak osztálytermeikbe és megkezdődött a várva várt tojásfestés.

Tojás díszítés

Az óvodások hungarocell-tojásokat díszítettek öntapadós, színes papírokkal. A román tagozatosok kifújt és főtt tojásokat díszítettek krepp-papiros technikával, az I.-III. B. osztályosok kifújt tojásokat filctollal. Az előkészítő -IV. B. osztályok főtt tojásokat “hímeztek” filctollal valamint ecetes visszakaparással.
Minden elkészült tojás csodálatos lett, a gyerekek képzelete szabadon szárnyalt díszítés közben. Később tavaszi kézműves kiállítás nyílt, a szünetekben és órák után mindenki megtekinthette az előkészítő –IV. B. által készített hűtőmágneseket,karkötőket . A szülők is részt vettek a kiállításon, volt, aki szalma-csigát készített, más különböző fajta kaktuszokat ültetett.

Szántó Sarolta tanítónő

Címkék: ,