Együtt énekeltek

Együtt énekeltek
A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban megszervezett hagyományos Fejedelmi Nap ezúttal a Reformáció Emlékünnepéhez kapcsolódott.

A diákok a hétfői nap folyamán előadásokat hallgattak meg a reformációról és arról, hogyan élték meg hitüket protestáns fejedelmeink, majd a meghívott lelkészek közreműködésével kis csoportokban mélyítették el az előadásokon hallottakat.

Az egyik ünnepélyes momentum az volt, amikor az iskola apraja-nagyja az iskola udvarán körbeállta azt a vásznat, melyre Márton Katalin rajztanár irányításával református szimbólumokat festettek és gyertyával a kezükben mindannyian elénekelték az Isten fényes útja című dalt, melyet aznap tanultak meg, Kövendi Éva zenetanár irányításával. Az ünnepség Lorántffy Zsuzsanna fejedelemasszony szobrának megkoszorúzásával zárult.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter