Együtt a gyermekekért – Jótékonysági est Érsemjénben

Akt.:
A műsorban a diákok szüleikkel és tanáraikkal is énekeltek
A műsorban a diákok szüleikkel és tanáraikkal is énekeltek
Május 25-én hatodik alkalommal rendezte meg az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola az Együtt a gyermekekért elnevezésű jótékonysági estet. Nem csak a Gyermeknap megszervezésére gyűjtöttek, hanem az iskola mindennapi működésének segítésére is.

Hagyomány már Érsemjénben, hogy az iskola adományokat gyűjt diákjai számára s cserébe egy szép, ünnepi műsorral kedveskedik a jótékonykodóknak. Idén sem volt ez másként. Hetek óta készült az iskola apraja-nagyja a pénteki eseményre. A Fráter Lóránd Művelődési Ház előtt illetve a szemben levő iskola udvarán gyülekeztek felnőttek, gyermekek. Tanítóik, tanáraik felügyelete alatt türelmesen várakoztak az osztályok, hogy színpadra állhassanak. A kultúrház hamarosan megtelt érdeklődőkkel, szülőkkel, a falu elöljáróival, más iskolák meghívottaival, támogatókkal, kik adományokat hoztak. Az estet Nagy Mirela igazgatónő nyitotta meg. Elmondta, hogy idén már nem csak a Gyermeknap megszervezésére szánják az összegyűjtött pénzt, hanem olyasmikre is, amiknek egész tanévben hasznát veszik a gyermekek. Balázsi József polgármester beszédében felelevenítette a rendezvénnyel kapcsolatos pozitív tapasztalatait. Jelen volt és beszédet mondott még Bíró Rozália parlamenti képviselő, aki üdvözölte ezt a kezdeményezést s ő maga is adományt hozott az iskola számára.

Köszönet a segítőknek

Ezután elkezdődhetett az ünnepi műsor. Elsőként a Szülőkórus énekelt, gyermekeikkel kézen fogva. Ők azok a szülők, akik aktívan is részt vállaltak a rendezvény megvalósításában. Őket egy tanár-diák kórus követte, egy csokorra való Fráter-nótát énekeltek Lupsa János hegedűkíséretével. Olyan dalok csendültek fel, mint a Száz szál gyertya, a Tele van a babos kötőm… és a Rongyos csárda. Az osztályok „növekvő sorrendben” álltak színpadra. Többnyire táncokat láthattunk, volt modern, retró-hangulatú, plüssmackós-tánc és színes-szalagos. A negyedikesek a Kék Duna keringőre táncoltak, a román tagozatosok pedig a Ciuleandra nevű román körtáncot mutatták be. A hatodikosok vicces dalokat énekeltek. A műsort az Ezüstperje néptánccsoport zárta kalotaszegi táncokkal. Az iskola köszönetét fejezi ki mindenkinek aki segített a rendezvény megvalósításában. Köszönet a támogatóknak, akik adományaikkal segítették diákjainkat, iskolánkat.

Vanyó-Kecskés Éva Andrea tanítónő